Novice

Viktorji vstopajo v tretje desetletje podeljevanja

Letos bo podeljenih trinajst viktorjev – šest strokovnih viktorjev in šest viktorjev popularnosti ter tisti najžlahtnejši, viktor za življenjsko delo.
Prvi krog izborov je že za nami in v šestih kategorijah za viktorje popularnosti vse do 13. 4. 2014 poteka glasovanje v naslednjih kategorijah: TV-osebnost (Klemen Slakonja, Mario Galunič, Slavko Bobovnik, Boštjan Romih in Vid Valič), TV-oddaja (Moja Slovenija, Vid in Pero šov, Odmevi, 24 ur in Moj dragi zmore), glasbeni izvajalec (Tanja Žagar, Modrijani, Jan Plestenjak, Siddharta in Magnifico), radijska postaja (Radio S, Val 202, Radio 1, Radio Center in Radio City), radijska osebnost (Denis Avdić, Miro Mutvar, Andrej Karoli, Sašo Hribar in Jože Činč) in spletna stran (24ur.com, slorock.si, rtvslo.si, siol.net in najdi.si).
Podeljenih bo tudi šest strokovnih viktorjev, ki jih izbirajo mnenjski voditelji, člani Akademije Viktor, in sicer v naslednjih kategorijah: informativna TV-oddaja, voditelj informativne oddaje, zabavna ali igrana TV-oddaja, voditelj zabavne TV-oddaje, otroška in mladinska TV-oddaja ter obetavna medijska osebnost.
Naj še omenimo, da so se Radio Aktual, Radio Salomon, Radio Veseljak, Radio Kum Trbovlje, TV Veseljak, Svet24 in spletni portali Krater Medie zaradi objektivnosti in transparentnosti glasovanja izločili iz tekmovanja za to prestižno medijsko priznanje.
Spomnimo – lani so prireditev pod scenaristično-režisersko taktirko Jureta Karasa in Igorja Bračiča vodili Denis Avdić, Bojan Emeršič, Lado Bizovičar, Jonas Žnidaršič, Boris Kobal, Slon in Sadež ter dvojec Jure Godler in Tilen Artač. Kipce so domov odnesli Vid Valič, Denis Avdić, ustvarjalci oddaje Gospodinje pojejo!, Radio Veseljak, Modrijani, siol.net, Peter Poles, Slavko Bobovnik, Nika Manevski, X Factor, Odmevi, Male sive celice, Kruha in iger ter Oči in ušesa Boga, viktorja za življenjsko delo pa je prejel Boris Cavazza. Občinstvo v dvorani so zabavali Nana Milčinski, Elvis Jackson in Matevž Šalehar – Hamo z Ano Soklič, na kot vedno nepozabni zabavi po podelitvi viktorjev pa skupina Manouche. Samo prireditev je zaznamoval tudi poklon preminulemu Matjažu Tanku, skupina Krater Media pa je javnosti predstavila dnevni časopis zabavno-informativnega značaja Svet24, ki je v slovenski medijski prostor vnesel svež veter in v letu dni prepričal, da ni zgolj muha enodnevnica.
Viktorska vročica se bo v prihodnjih tednih, ko bomo počasi razkrivali voditelje, nastopajoče in nominirance, le še stopnjevala … Več informacij na www.viktorji.si in www.revijastop.si.
Viktorji vstopajo v tretje desetletje podeljevanja